Start Now!- episod pilot

Ieri ( pentru că la momentul când scriu e trecut de ora 12)  a avut loc prima activitate a Asociației Start Now, la a carei înființare particip, alături de Iulian si Sorin.

Pe scurt: Iulian s-a gandit că ar fi frumos să strângem cărticele și să le ducem la Școala Gimnazială Poienarii Apostoli, în ideea constituirii unei bibiloteci, idee pusă la cale  împreună cu profesoara de română a copiilor, Angela Curelea.

Tot la inițiativa lui Iulian , câteva ediții ale Bucuriei Alergarii au fost dedicate strângerii de cărți, iar campania s-a numit sugestiv „bucuria cititului -bucuria alergarii”. S-au strâns peste 1000 de volume de beletristică, culegeri, cărți de limbi străine etc.

Copii ne-au așteptat mult mai nerăbdători decât m-aș fi gândit, ne-au ajutat la transportarea și aranjarea lor și de îndată ce le-au avut așezate pe băncile uneia dintre clase, au început să-și caute printre ele cărți pentru lectura din vacanță.

M-a bucurat mult că s-au bucurat atât de tare. M-a bucurat că i-am văzut tare nerăbdători să le citească , m-a bucurat sa-i văd alegându-și 3-4 pentru a le lua acasă și dicutând deja despre cum să  le schimbe între ei după lectură. E minunat să vezi copii care se întrec în a-și alege cărți.

Reacția lor mi-a dat convingerea că nu vor rămâne necitite ; pentru că am văzut atâta bucurie, vom mai reveni cu și mai multe cărticele.

Copiii mi-au transmis nerăbdarea pentru lectură și curiozitatea; am plecat de acolo inspirată să citesc mai mult. Asta însemnă că s-a creat o stare tare plăcută.

Prima acțiune a Asociației Start Now a fost un succes , nu datoriă amplorii, ci datorită faptului că a creat reală bucurie unor oameni : celor care au donat cu tot dragul, copiilor, dar și nouă , celor din Asociație.

Mulțumesc celor care au donat , lui Iulian pentru inițiativa , inpirație si efort (Iulian a realizat 90 % din proiect ) ,profesoarei Angela Curelea (căreia vreau să îi spun că  e minunat ce a făcut pentru copii) , mulțumesc Sorin pentru susținere.

Mulțumesc copiilor pentru inspirația și bucuria transmise !

Revin cu mai multe poze. 15683083_10211135804572438_1242514311_n15683028_10211135801972373_1197186426_n

Asociația Start Now , let s START NOW ! La cat mai multe proiecte reusite !

 

P.S. L-am luat cu mine pe tata :), fost elev al școlii . A revăzut-o dupa 36 de ani și a fost tare emoționat ☺☺☺

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s